Kaurasämpylät

Kaurasämpylät

1 l vettä (noin +40 °C)
11 dl Kukki Luomukaurajauhoa
2 ps kuivahiivaa
2 tl suolaa
Leivontaan 2 dl Kukki Luomukaurajauhoa

Sekoita kuivahiivat kaurajauhon joukkoon. Mittaa noin +40 asteinen vesi leivontakulhoon. Sekoita ainekset yhteen.
Vaivaa lopuksi taikina yleiskoneen taikinakoukulla tai käsin 5 min. Taikina saa olla todella pehmoista ja hiukan löysän oloista että siitä saa pehmeät sämpylät.
Kaada kaurajauhoa toiseen kulhoon noin 2 dl. Nostele taikinapaloja kauhalla yksi kerrallaan kaurajauhojen sekaan ja muotoile käsin jauhoissa sämpylöitä pellille.
Sämpylät saavat olla aika litteitä, sillä ne kohoavat vielä uunissa kypsyessään.
Kohota leivinliinan alla lämpöisessä paikassa 45 min. Pistele haarukalla sämpylöiden pinnat ja paista 250 asteisessa uunin lämmössä keskitasolla 20 minuuttia.
Kaurasämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreena.