Karjalanpiirakat

Karjalanpiirakat

Kuoritaikina:
1½ dl vettä
3/4 tl suolaa
3½ dl Kukki Ruisjauhoja
½ dl vehnäjauhoja

Täyte:
2 dl vettä
2 dl Kukki Ohrasuurimoita
1,5 l maitoa
1 tl suolaa

Voiteluun: Sulatettua voita.

Valmista ensin täyte:
Sekoita kiehuvaan veteen ohra ja keitä 10 minuuttia.Lisää maito ja anna puuron kiehua hiljalleen noin 50 minuuttia välillä pohjaa pitkin sekoittaen.
Jätä täyte hautumaan kannen alle 10 minuutiksi. Mausta valmis puuro suolalla ja jäähdytä se.

Karjalanpiirakoiden valmistaminen:
Sekoita  kylmään veteen suola ja jauhot puuhaarukalla. Vaivaa taikina sileäksi ja kiinteäksi. Leivo pötköksi ja jaa se paloihin.
Kaulitse palat piirakkapulikalla ohuiksi soikeiksi kuoriksi. Täytä kuoret mahdollisimman pian, jotta ne eivät tartu kiinni toisiinsa.
Ota kuoret leivinpöydälle, levitä lusikallinen täytettä kuoren keskelle ja jätä kuoren reunoilta noin 1 cm tyhjää tilaa.
Käännä vastakkaiset reunat täytteen päälle ja rypytä piirakat etusormilla. Paista piirakoita 275-300°C lämmössä noin 15 minuuttia.
Voitele karjalanpiirakat sulatetulla voilla. Lado kuumat piirakat kulhoon päällekkäin ja peitä leivinpaperilla ja liinalla. Tarjoile munavoin kanssa.
Perinteisen karjalanpiirakan juhlavuutta voi lisätä laittamalla päälle myös esim. marinoituja savumuikkuja tai lohta ja tilliä.