Kukki tarina

Ilomantsin Parppeinvaaran vaaramaisemaa ja peltoja ilmasta kuvattuna

Makuja, joilla on juuret!

Pohjois-Karjalan viljatuoteperheen tunnistaa Kukkilinnusta. Kukkilintu on karjalainen onnen, rakkauden ja valon symboli. Kukki-tuotteiden vilja kasvaa puhtaassa pohjoiskarjalaisessa järvi- ja vaaramaisemassa. Korkealaatuinen vilja jalostetaan perinteikkäässä yli 70 vuotta vanhassa Saarion Myllyssä Kiteen meijerin rannassa. Myllyrakennus on kulttuurihistoriallisesti suojeltu rakennus.

Kukki-viljatuoteperheen tuotteet ovat joensuulaisen K-Citymarket Pilkon ja pohjoiskarjalaisten S-ryhmän markettien valikoimissa. 

Kukki -viljatuoteperheen vilja tulee pohjoiskarjalaisilta viljatiloilta.

Maatilat sijaitsevat valtakunnallisesti merkittävissä maisemakohteissa: Ahlqvistin tilalta Tohmajärven Saarion kylältä ja Kumpulan perinnetilalta Ilomantsista. Veli-Matti Ahlqvistin luomutilalla viljellään noin parin sadan hehtaarin alalla luomuohraa, -kauraa, -vehnää -ruista ja -tattaria. Joonas Potkosen Kumpulan perinnetilalla on 200 hehtaaria peltoa ympäri Ilomantsia, Joensuun Koveroa myöten. Viljelyksessä on ohraa, ruista, hernettä, kuminaa, rypsiä, kauraa sekä heinänsiementä ja auringonkukkia.

Maatiloilla harjoitetaan ympäristövastuullisesti, kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti uudistavaa viljelyä.

Uudistava viljely on kokonaisvaltaista, koko ekosysteemiä elvyttävä viljelytapa. Käytännössä se tarkoittaa, että hyvän sadon lisäksi tavoitellaan maaperän kasvukunnon parantamista, luonnon monimuotoisuuden ja maan hiilivaraston kasvua sekä toimivaa vesitaloutta. Maatiloilla on merkittävä asema maiseman ja ympäristön hoitajina, maaseudun elävöittäjinä. Haluamme tuottaa puhdasta, korkealaatuista, paikallista ruokaa.

Yhteistyössä syntyy makuja, joilla on juuret!